Norge Sverige Danmark Finland

Om Glen Dimplex

Glen Dimplex Nordic AS är ett helägt dotterbolag till Irländska Glen Dimplex Group med huvudkontor i Dublin. Glen Dimplex Nordic är en ledande leverantör av energieffektiva lösningar för värme och komfort.

Vår värdering är baserad på hög kompetens, motiverade medarbetare, god kvalitet i alla processer och offensivt användande av ny teknologi. Resultatet är kvalitetsprodukter inom elektrisk uppvärmning, energistyrning och ventilationsprodukter för både privata, offentliga och kommerciella lokaler.

Vår vision är att bli en komplett leverantör av elektrisk uppvärmning och ventilation i hela Norden.

Vi exporterar till över 25 länder.

Våra mest kända varumärken är Nobö, Dimplex och Xpelair. Alla tre är välrenommerade varumärken med ett omdöme som assosieras med hög kvalitet, driftsäkerhet, funktionalitet och design.

Glen Dimplex Nordic har försäljningskontor i Norge, Sverige, Finland och Danmark. Vi exporterar till över 25 länder världen över. Huvudkontoret ligger i Stjördal utanför Trondheim.

Om Glen Dimplex Group

År 1973 blev Glen Electric grundlagt av Martin Naughton i Newry på Nordirland. Med 7 anställda startade den nya verksamheten med produktion av oljefyllda radiatorer.

I 1977 köptes Dimplex upp. Dimplex var ett företag 7ggr större än Glen Electric och var marknadsledare inom elektrisk uppvärmning. 2017 har Glen Dimplex Group över 10000 anställda och har en årlig omsättning på 2 milliarder pund. Glen Dimplex Group är idag världens största producent av intelligenta lösningar och produkter för elektrisk uppvärmning och förnybar energi. I tillägg har Glen Dimplex betydliga globala marknadspositioner inom hushållsapparater, kyla och ventilation.

Glen Dimplex Group har över 30 st etablerade varumärken i sin portfölj och har idag delat upp organisationen i tre olika divisioner:

  • Glen Dimplex Heating and Ventilation (värme och ventilationsprodukter)
  • Glen Dimplex Thermal Solutions (värmepumpar och kylanläggningar)
  • Glen Dimplex Consumer Appliances ( hushållsapparater)

Glen Dimplex Nordic är organiserat i divisionen Heating and ventilation

 Läs mera om Glen Dimplex Group her

Vårt miljöfokus

Miljösystemet hos Glen Dimplex Nordic AS är baserat på NS-EN ISO 14001:2015. Miljösystemet och vi har följande överordnade mål för vår miljöpolitik.

Karriär- lediga jobb

Kunskap och kompetens är grundlaget för värdeskapning, konkurrensförmåga, tillväxt och framgång för Glen Dimplex Nordic.

Om Nobö

Nobö har i flera decennier varit internationellt tongivande inom elvärmelösningar med sina innovativa radiatorer och styrsystem. Med flera millioner sålda radiatorer är Nobö idag marknadsledande i flera länder över hela världen.

Om Dimplex

Dimplex är ett internationellt känt varumärke som har ett brett sortiment av värmeprodukter. Dimplex radiatorer är byggda på samma teknologiska plattform som Nobö.

Om Xpelair

Xpelair har länge varit en känd aktör och internationellt marknadsledande på ventilationsprodukter och distribuerar idag till över 80 länder, världen över.